Naturen i Hvannhagi med den lille indsø Hvannvatn betragtes af mange som noget af det mest særegne på Færøerne. Området er blevet et yndet feriemål for såvel færinger som tilrejsende. I baggrunden anes øerne Lítla Dímun og Stóra Dímun.

.

Et af de smukkeste steder på Færøerne er Hvannhagi med indsøen Hvannavatn. Oprindelig var hele området en sammenhængende enhed, men så skulle to søstre arve området. Den ene blev gift med en mand fra Trongisvágur, og den anden med en fra Froðba. Søstrene blev enige om at dele arven, men de kunne ikke enes om, hvor grænsen skulle gå. Under tvisten skete der et stort stenskred fra fjeldet ved Gráhamar, og nedfaldsstedet blev kaldt Gráurð. Dermed var Hvannhagi delt i to lige store dele, og Gráurð har siden været grænsen mellem den del, der hører til Trongisvágur, og den del, der hører til Froðba. Indsøen Hvannavatn kom til at tilhøre Trongisvágur.

Væddere hentes hjem fra udmarken Hvannhagi ved Tvøroyri. Opdræt af væddere er meget populært på Suðuroy.

.

Videre læsning

Læs mere om landskaber på Færøerne

Læs også om

Læs videre om

Se alle artikler om landskaber og kyster

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig