Froðba er på 24 merkur, heraf 3 merkur og 10 gyllin fæstejord, som er fordelt på to fæstere, og 20 merkur og 6 gyllin odelsjord. Bygden har 272 indbyggere. Fårebesætningen er på 1.120 dyr. Bygden bærer stadig præg af at være en traditionel bygd med stor opdyrket indmark med en betydelig, hobbypræget fåreavl. Den ligger yderst på den nordlige side af indsejlingen til Trongisvágsfjørður. Ved Froðbiarnípa står klippen Báradrangur, som søfolk kalder The Praying Monk. I området findes interessante basaltformationer, bl.a. ved kløften Kulagjógv med vifteformede stensøjler.

Froðba har tre gamle býlingar: á Hamri, á Bø og undir Skorum. Sognekirken og hele sognets kirkegård lå i Úti á Bø (sandsynligvis den oprindelige býling), hvor man fandt en runesten i 1840. Den nyeste kirke fra 1840 blev flyttet til Tvøroyri i 1856. I undir Skorum findes en lille anlægsbro til små både samt en helikopterplads.

Digteren Poul F. Joensen boede hele sit voksne liv i Froðba, hvor der også er en buste af ham.

Videre læsning

Læs mere om Suðuroy – Ø

Læs også om

Læs videre om

Se alle artikler om Øerne, byerne og bygderne

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig