Hans Pauli Olsens statue Sælkvinden, som står ved brændingen og skuer ind mod land, blev rejst i 2014. Det er en betydelig turistattraktion, men samtidig har den rejst spørgsmål om repræsentation og symbolik: Burde hun i virkeligheden have skuet ud mod vandet og dermed have vendt bygden og sin overgrebsmand ryggen i stedet for at vende blikket ind mod dem?

.

Mikladalur har 27 indbyggere og er på 24 merkur og 14 gyllin, hvoraf 13 merkur og 2 gyllin er fæstejord og 11 merkur og 12 gyllin odelsjord. Fæstejorden er fordelt på fire fæstere. Fårebesætningen er på 709 dyr.

Der har været kirke i bygden siden 1592, måske også før. Kirken i Mikladalur blev opført i 1859, men blev ombygget i 1915.

I færøsk sagnhistorie er Mikladalur særligt kendt for sagnet om sælkvinden, og i 2014 blev skulpturen Sælkvinden, udført af kunstneren Hans Pauli Olsen, placeret nede ved stranden og ud mod havet, så brændingen til tider skyller ind over den.

Videre læsning

Læs mere om Kalsoy (Ø)

Læs også om

Læs videre om

Se alle artikler om Øerne, byerne og bygderne

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig