Foruden det rige fugleliv kommer mange gæster til Skúvoy for at besøge Fagradal. Her afsonede kvinden Rannva efter sigende en livstidsdom for at have født en søn uden for ægteskab, skønt barnet var resultatet af en voldtægt begået af en dansk løjtnant. I baggrunden skimtes Stóra Dímun og Lítla Dímun.

.

Lítla Dímun er en ubeboet ø på 0,82 km², som er takseret til 1 mørk og 8 gyllin. Øen var tidligere fæstejord, som i 1850 blev solgt på auktion til indbyggerne i Hvalba. Fårebesætningen er på 280 dyr.

Der er bygget et lille skjul på øen, hvor man kan opholde sig i forbindelse med fårenes inddrivning og fuglefangst. Om efteråret bliver fårene solgt på auktion, og beløbet går til Lítla Dímuns fælleskasse.

Den lille ubeboede ø Lítla Dímun har siden 1850 været i privat eje, fordelt på mange forskellige ejere. Ordet Dímun er af keltisk oprindelse og betyder »to toppe«. Indbyggerne i Hvalba er meget stolte af øen, som de gik langt for at sikre sig. På øen er indrettet en hytte i fjeldsiden, hvor ejerne kan overnatte, når de henter fårene.

.

Videre læsning

Læs mere om Øerne, byerne og bygderne

Læs også om

Læs videre om

Se alle artikler omØerne, byerne og bygderne

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig