Der produceres lakseportioner i Bakkafrosts store færdigvareproduktionshal i Glyvrar.

.

Lakseopdrætsvirksomheden Bakkafrost er Færøernes største private arbejdsplads med hovedsæde i Glyvrar. Virksomheden blev grundlagt af brødrene Hans og Róland Jacobsen i 1968, og fra 1971 kom også broderen Martin Jakobsen med i virksomheden.

I begyndelsen forarbejdede Bakkafrost sild fra Skálafjørður og andre fjorde, der blev saltet, marineret, fileteret og solgt som konserves, men man eksporterede også andre fiskeprodukter. I 1979 var virksomheden blandt de første på Færøerne, der satsede på havbrug med opdræt af laks og ørred.

I 2005 nyetableredes den som Bakkafrost Holding, som siden har været i kontinuerlig vækst; d. 26. marts 2010 blev den registreret på Oslo Børs, og virksomheden ejes nu af både færøske og udenlandske investorer.

I 2011 købte Bakkafrost koncernen Havsbrún, som producerer fiskemel, -olie og -foder. Dermed blev den verdens eneste virksomhed med en produktions- og salgskæde indeholdende produktion af fiskemel, -olie og -foder, lakseyngel- og havopdræt, opskæring af laks, egen kasseproduktion og færdigvareproduktion samt salg til handelskæder.

I 2019 opkøbte Bakkafrost det skotske laksefirma The Scottish Salmon Company, og planen er at investere ca. 2 mia. kr. i Skotland. Den nuværende direktør for koncernen er Regin Jacobsen, og bestyrelsesformanden er Rúni M. Hansen.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked på Færøerne

Læs videre om

Se alle artikler om samfund og erhverv

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig