Fællesskabet Veltan er et resultat af en udviklingsplan, hvor landbruget og lokale ildsjæle er gået sammen om at dyrke grøntsager under devisen »Sandoy – den grønne ø«. Lokal fødevareforsyning, kvalitet og gennemsigtighed i produktionen er hjørnestenene i initiativet.

I 2019 vandt Veltan Nordic Food Awards, Embla, som Nordic Food producer. Det er også Veltan, som står for den årlige kartoffelfestival Eplafestivalurin, som afholdes í Trøðum. Her præsenteres og sælges de lokale produkter, og kulturelle arrangementer finder sted.

I 2018 åbnede højskolen Mat og Moldmentanarháskúlin i tilknytning til Veltan (dog organisatorisk uafhængig), hvor der fokuseres på jordbund, mad, bæredygtighed og kultur. Den oprindelige idé var, at højskolen skulle være Veltans kommunikative element. I 2020 blev der oprettet en højskoleforening med det formål at støtte højskolen og skabe gode forbindelser mellem eleverne samt mellem skolen og lokalsamfundet.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked på Færøerne

Læs videre om

Se alle artikler om samfund og erhverv

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig