Eysturkommunas rådhus i Norðragøta er et eksempel på nyere arkitektur, som tænker bygningsværket ind i den omgivende natur. Det er tegnet af Henning Larsen Architects A/S.

.

Marketalsbygden Norðragøta har 655 indbyggere og er på 32 merkur. 24 merkur og 8 gyllin er fæstejord fordelt på seks fæstere. 7 merkur og 8 gyllin er odelsjord. Den største fæstegård er på 9 merkur og 5 gyllin, og den er også en af de få store mælkeproducerende gårde. Fårebesætningen er på 995 dyr.

Norðragøta fik sit første havneanlæg i 1945, og det er siden blevet udvidet ad flere omgange. I dag er der således en større fiskerihavn med et forholdsvis stort kajareal. Her ligger også bygdens største virksomhed, Fiskavirkið í Gøtu, som har ca. 100 arbejdspladser og producerer især saltet fisk til markeder i Spanien, Italien, Grækenland og Portugal. Der er også flere andre mindre virksomheder i havneområdet, som bl.a. er relateret til lakseopdræt. I selve bugten Gøtuvík findes flere lakseopdrætsanlæg.

I Norðragøta blev der tidligt anlagt en sportsplads, der siden er blevet udbygget og moderniseret, således at der i dag i Sørpugerði er en fodboldbane, hvor idrætsforeningen Víkingur (2008) har et nyt klubhus. Víkingur, som vandt mesterskabet i fodbold på Færøerne både i 2016 og 2017, er en fusion af tidligere idrætsforeninger i Gøta og Leirvík.

Eysturkommunas rådhus ligger i Norðragøta og blev indviet i 2018. Bygningen er på 750 m2 og giver med sit græstørvstag indtryk af at være vokset op af jorden.

Eysturkommunas rådhus i Norðragøta er et eksempel på nyere arkitektur, som tænker bygningsværket ind i den omgivende natur. Det er tegnet af Henning Larsen Architects A/S.

.

Videre læsning

Læs mere om Eysturoy – Ø

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Øerne, byerne og bygderne

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig