Kort over sysler og kommuner.
Kort over sysler og kommuner.
Af .

Bygderne Froðba, Tvøroyri, Trongisvágur, Ørðavík og Ørðavíkslíð gik indtil 1972 under kommunenavnet Froðbiar Sóknar Kommuna, hvorefter kommunen ændrede navn til Tvøroyrar Kommuna. Bygderne og bydelene i kommunen, der tidligere lå spredt, er i dag så godt som vokset sammen omkring hele Trongisvágsfjørður.

Sognets ældste kirkegård ligger i Úti á Bø i Froðba, mens den næste kirkegård fra år 1900 ligger i Ørðavíkslíð. I 1950 anlagdes en ny kirkegård i undir Akurgerði.

Et kajanlæg blev anlagt til udskibning af kul og salt på Drelnes i 1938. Et færgeleje blev bygget samme sted 1988‑89. En anlægsbro på Hvítanes opførtes i 1950, og to bådehavne anlagdes i hhv. Heiðunum (1972) og Tvørabakka (ca. 1980).

Landets første skibsværft, Færøernes Ophalingsbedding, blev oprettet her i 1894. Der kom siden flere smedjer, bådebyggerier, bagerier og konditorier, skomagere, urmager, bogbinder, barberer, frisører samt margarine- og mælkeforsyning, der i mange år havde sin egen båd, Sigmundur; foruden at indsamle mælk fungerede den også som passagerskib til bygderne på Suðuroy.

Videre læsning

Læs mere om Suðuroy – Ø

Læs også om

Læs videre om

Se alle artikler om Øerne, byerne og bygderne

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig